Beliggenhed

Rojales er et af verdens sundeste områder ifølge WHO . Vores feriehus ligger ca. 12 km nord for området omkring byen Torrevieja, som verdenssundheds-organisationen WHO har udnævnt til et at verdens sundeste områder pga. sit unikmikroklima. Det unikke klima bevirker at mange mennesker med Psoriasis, gigt og lungesygdomme rejser til Costa Blanca kysten da klimaet her har en gavnlig virkning på helbredet.

Saltsøerne Torrevieja og La Mata har den effekt på klimaet at den megen salt udtørrer luften således at luftfugtigheden er meget behagelig modsat det sydlige Spanien, hvor varmen føles ulidelig om sommeren. Sommeren er derfor meget behagelig med sine 27-30 grader samtidig med at de høje bjerge umiddelbart uden for byen giver læ og sikrer at vinteren er behagelig. Temperaturen i denne del af Spanien ligger om vinteren gennemsnitligt 3 grader over temperaturen i det sydlige Spanien og det gør samtidig området til Europas varmeste område om vinteren. På et begrænset område ved søerne er det tilladt at bade.

Læs evt. mere om dette specielle område i nedenstående links
https://jyllands-posten.dk/international/ECE11225438/her-er-verdens-sundeste-lande/
https://costablanca.netavis.nu/saltsoeen-torrevieja-faar-badeomraade/

Her finder I huset
Aktiviteter

Golf – Af golfbaner i området er der La Marquesa Golf – som er beliggende kun i 800 m afstand fra vores hus. Denne golfbane har i 2019 fået lavet et helt nyt banedesign. Se mere om stedet her https://www.lamarquesagolf.es/en/inicio/

La Marquesa Golf med Klubhus, Pro-shop og Restauranter

 

Syd for Rojales findes også Golf Quara, også kendt som La Finca. Der ligger også Vistabella Golf, Golf Las Colinas, Campo de Golf Villamartín, Las Ramblas Golf og Lo Romero Golf. Nord for Rojales ligger golf-klubberne Club De Golf El Plantío og Escuela de Golf Elche.

Følg evt. dette gode link til baner, beskrivelser, booking mm. https://da.leadingcourses.com/europa+spanien+valencia

Andre aktiviteter – af andre aktiviteter kan nævnes:


Lufthavn – Alicante Air port

Når I skal til vores hus flyver I til Alicante Air port. Der flyves fra Billund, København og som noget nyt i begrænset tidsrum også fra Aarhus.

Der er kun ca. 40 km til huset, så det er tidsmæssigt overskueligt og let, da Alicante lufthavn ligger syd for byen. Der findes et hav af biludlejning – spørg evt. os – vi bruger/har aftale med OpenCar. En taxa koster ca. 80-100 Eur og tager ca. 33 min.

VIGTIGT – når I kører i Spanien er alle fodgængere i og ved fodgængerfelt – totalt fredet. Det betyder I skal altid holde tilbage for fodgængere – også selv om de står og venter (for at være sikker på at de ikke bliver kørt over af en tankeløs turist 😊)


Andet praktisk
Taxa – Taxa I Quesada/Rojales – de er engelsk talende og kan varmt anbefales http://www.quesadataxi.com/en/